Onze school

Onderwijs vanuit een duidelijk pedagogisch concept in Almere Haven? Welkom op Jenaplanschool de Loofhut! Een fijne plek in het authentieke Almere Haven omgeven door prachtig groen in een gemêleerde wijk.

Bij ons mag ieder kind zijn zoals hij of zij is, met eigen mogelijkheden en talenten. Ons onderwijs en de rijke, betekenisvolle leeromgeving bieden het kind ruimte om deze talenten te ontwikkelen. Een prettige sfeer en zorg voor elkaar zijn daarbij voorwaarden om samen de schooltijd tot een succes te maken.

Belofte aan onze kinderen

Je doet ertoe en je mag jezelf zijn. Je gaat met plezier naar school. Wat je leert heeft betekenis. Je leert en werkt in een veilige omgeving en ontvangt zowel onderwijs op eigen niveau maar leert ook veel door samen te werken. Je leert zelfstandig werken en bent verantwoordelijk voor de groep en je eigen leren. Als je na groep 8 van school gaat heb je voldoende kennis en vaardigheden ontwikkeld om het volgende avontuur in het voortgezet onderwijs tot een succes te maken! 

Kennis maken

EN INFORMATIE

Zoekt u bepaalde informatie? Kijk dan even bij de downloads. Daar vindt u bijvoorbeeld onze schoolgids.

Uiteraard kunt u een afspraak maken voor een rondleiding en kennismakingsgesprek. U kunt natuurlijk ook gewoon even binnen wandelen.

Onze naam

WAT BETEKENT DIE?

De Loofhut is een Katholieke Basisschool die sinds 1978 is gevestigd in de wijk “De Marken” in Almere Haven. Loofhut is kort vertaald uit Hebreeuws “soeka”, wat een veilig, tijdelijk onderkomen betekent. Voor onze school betekent het een veilig onderkomen voor de kinderen, hun ouders en de medewerkers: Samen leren vanuit een veilige haven!”
0
KINDEREN OP DEZE SCHOOL
0
IN 6 STAMGROEPEN

SINDS 5 FEBRUARI 2023